Wie slordig schrijft, denkt slordig

De Tekstuur copywriter

Deze leuze schilderde ik ooit, in roze verf, op de muren van een klaslokaal. Het was het laatste wapenfeit van mijn middelbare schoolcarrière. Toen was het een ode aan mijn favoriete leerkracht, vandaag is het een lijfspreuk. Doordat ik dagelijks aan teksten pruts, heb ik een allergie aan taalkundige wantoestanden. We moeten dringend optreden tegen die schrijnende schriftelijke nonchalance. Gelukkig zijn het bijna verkiezingen.

“Wie slordig schrijft, denkt slordig” verder lezen

6 vluggertjes in content marketing

Ik kick op quick wins. Wat een heerlijk gevoel om op korte tijd een resultaat neer te zetten. En zeker als het geen moeite kost! Begrijp me niet verkeerd. De snelle aanpassingen en ingrepen waar ik het over heb, ruil ik niet in voor kwaliteit. Het gaat om een eenvoudige checklist die ik dagelijks in het achterhoofd houd om mijn diensten op de radar te zetten. In for a quickie? Hier gaan we:

“6 vluggertjes in content marketing” verder lezen

Content of cadeautjes? Hoe onderhoudt u professionele relaties?

Content Marketing

Hoe zorgt u voor betere klanten- en werknemersrelaties? Brand awareness en customer loyalty verwerft u immers niet meer zoals tien jaar geleden. Mensen kiezen vandaag een merk op basis van hun emoties, ze zoeken een persoonlijke connectie met een product. Uw corporate story moet daarnaast stroken met de waarden en visie van de koper. You gotta hit a nerve. Maar op welk paard moet u dan wedden? Geeft u het marketingbudget uit aan content marketing of relatiegeschenken?

“Content of cadeautjes? Hoe onderhoudt u professionele relaties?” verder lezen

De talenten van een goede copywriter

Teksten schrijven is een stiel. En net zoals een hoefsmid, patissier of pianostemmer, is een professionele copywriter pas een vakman als kennis en passie gelijk opgaan. Hij bezit niet alleen een gedegen woordenschat, maar is ook van alle markten thuis. Zakelijke informatie wikkelt hij moeiteloos in een verhaal dat lekker leest. En alle bijzondere ervaringen die hij meemaakt, worden ooit in alinea gegoten om een droog tekstonderwerp leven in te blazen.

“De talenten van een goede copywriter” verder lezen

Online leest niemand, tenzij u ze verleidt

1 op 5 Vlaamse lezers is dyslectisch, 1 op 6 is zelfs onvoldoende geletterd om een normale tekst te begrijpen. Maar uw grootste zorg als bedrijf is veel groter: online leest niemand. Uw online bezoeker scant vette koppen en rust even uit op zinnenprikkelende woorden. That’s it. Gemiddeld 20 procent van uw tekst bereikt de overkant. U kan dus maar beter met de deur in huis vallen. “Online leest niemand, tenzij u ze verleidt” verder lezen