De talenten van een goede copywriter

Teksten schrijven is een stiel. En net zoals een hoefsmid, patissier of pianostemmer, is een professionele copywriter pas een vakman als kennis en passie gelijk opgaan. Hij bezit niet alleen een gedegen woordenschat, maar is ook van alle markten thuis. Zakelijke informatie wikkelt hij moeiteloos in een verhaal dat lekker leest. En alle bijzondere ervaringen die hij meemaakt, worden ooit in alinea gegoten om een droog tekstonderwerp leven in te blazen.

Geen literaire romanschrijver

Ook al is de gemiddelde tekstschrijver eloquent, hij loopt er niet mee te koop. Elk woord werd zorgvuldig uitgekozen en afgestemd aan het lezerspubliek. Kill your darlings is de leuze die in zijn achterhoofd spookt. De inhoud mag nooit lijden onder de vorm.

Gebeten om te weten

De collega-schrijvers waar ik naar opkijk zijn niet alleen steengoede woordenaars, ze zijn allemaal nieuwsgierig van aard. Ze horen je uit tot op het bot en worden nerveus van onwetendheid. Ze leven zich in in ieder standpunt van een verhaal en ze zijn kritisch. Vooral dat.

Niet getrouwd met zoekmachines

Vandaag vraagt iedere klant naar een SEO-copywriter. Een topschutter die met populaire trefwoorden Google paait en door tekstoptimalisatie een website naar pagina 1 loodst van de zoekmachine. Maar een doorwinterd copywriter weet dat SEO-tekst niet bestaat. Alles draait om relevante, waardevolle informatie. Een gezonde balans tussen keywords en content, dat is de enige manier om webteksten online te laten doorwegen.

Allergisch aan passieve ellendig lange zinnen zonder leestekens

Kwalitatieve zinnen kunt u vergelijken met frisse pintjes op een warme zomerdag. Ze zien er aantrekkelijk uit en zijn vlot verteerbaar. Een goede copywriter schrijft gestructureerd en deelt een tekst op. Hij neemt u zin per zin mee, zonder u te verdrinken in een waterval van woorden. De ideale tekstschrijver grijpt uw aandacht, wakkert een emotie aan en zet u uiteindelijk af aan het eindstation: de call to action.

Zoekt u een copywriter die uw verhaal met passie neerpent?

De Tekstuur staat met pen in de aanslag.